Jag har tagit emot en trasig/felaktig vara eller en vara jag har köpt hos er har gått sönder, hur kan jag reklamera?

Vid köp på åhlens.se

Inom 14 dagar:

Om det är inom 14 dagar sedan du mottagit varan när du upptäcker felet, hör av dig till vår kundservice via "kontakta oss" med fel beskrivning och ordernummer här för att reklamera. Tänk på att du behöver kunna påvisa felet digitalt med exempelvis en bild för att reklamationen ska kunna hanteras vidare så säkerställ att du har fått med detta för snabb hantering.

Efter 14 dagar:

Om det har gått mer än 14 dagar sedan mottagande skickar du in reklamationen via post med medföljande returhandlingar eller genom att besöka ett närmsta Åhléns varuhus. Hör av dig till vår kundservice via "kontakta oss" om du saknar returhandlingar.

Glöm inte att uppge på din retursedel att returorsaken avser en reklamation och om du önskar en ny vara eller en återbetalning i första hand så att vi kan försöka tillmötesgå just ditt önskemål. Vid en godkänd reklamation, står du självklart inte för några frakt eller returkostnader.

Reklamationen hanteras inom skälig tid - normalt inom 14 dagar från att du lämnat in din reklamation i varuhus, skickat tillbaka denna via ombud eller fått den upphämtad på mottagareadressen. 

Vart kan jag reklamera mitt e-handelsköp?

Du kan reklamera varor köpta på åhlens.se och på samtliga Åhléns varuhus - i valfritt varuhus även om varan inte finns i sortimentet i det varuhus du besöker för att göra returen i. Här har vi dock undantag för skrymmande (som p.g.a. vikt och storlek enbart kunde väljas med hemleverans i kassan) varor som måste skickas i retur postalt via en upphämtning till vårt lager, samt varor köpta av samarbetsföretag inom vår Market Place som alltid måste skickas tillbaka direkt till respektive samarbetsföretag med den returetikett som medföljde i det specifika paketet. Dessa kan du inte reklamera i ett Åhléns varuhus.

Läs mer om hur du reklamerar en vara till ett samarbetsföretag här.

Vid köp i varuhus:

När du har gjort ditt köp i något av våra varuhus, behöver du besöka ett valfritt Åhléns varuhus för att reklamera ditt köp. Glöm inte ta med kvitto eller ett kvittounderlag som en transaktion för att styrka köpet, samt varan ifråga. Du kan inte skicka tillbaka en vara som köpts i varuhus.

Har du fler frågor? Kontakta oss