Hur reklamerar jag en felaktig eller trasig vara?

Vid köp på åhlens.se

För att reklamera en felaktig eller trasig vara (inom 3 år från köptillfället) skickar du in reklamationen via post med medföljande returhandlingar eller genom att besöka ett närmsta Åhléns varuhus. 

Glöm inte att uppge på din retursedel att returorsaken avser en reklamation och om du önskar en ny vara eller en återbetalning i första hand så att vi kan försöka tillmötesgå just ditt önskemål. Vid en godkänd reklamation, står du självklart inte för några frakt eller returkostnader.

Reklamationen hanteras inom skälig tid - normalt inom 14 dagar.

Vart kan jag reklamera mitt e-handelsköp?

Du kan reklamera varor köpta på åhlens.se och i samtliga Åhléns varuhus - i valfritt varuhus även om varan inte finns i sortimentet i det varuhus du besöker. Här har vi dock undantag för skrymmande (som p.g.a. vikt och storlek enbart kunde väljas med hemleverans i kassan) varor som måste skickas i retur postalt via en upphämtning till vårt lager, samt varor köpta av samarbetsföretag inom vår marketplace som alltid måste skickas tillbaka direkt till respektive samarbetsföretag med den returetikett som medföljde i det specifika paketet. Dessa kan du inte reklamera i ett Åhléns varuhus.

Läs mer om hur du reklamerar en vara till ett samarbetsföretag här.

Berör din reklamation trasigt glas eller porslin?

Kontakta vår kundservice med ordernummer, felbeskrivning och ett bildunderlag på skadan. 

Vid köp i varuhus:

När du har gjort ditt köp i något av våra varuhus, behöver du besöka ett valfritt Åhléns varuhus för att reklamera ditt köp. Glöm inte ta med kvitto eller ett kvittounderlag som en transaktion för att styrka köpet, samt varan ifråga. Du kan inte skicka tillbaka en vara som köpts i varuhus.

Har du fler frågor? Kontakta oss